16 de març 2012

Un bon espectacle

Com va dir el poeta,
Que la crisis iba en serio
 uno lo empieza a comprender más tarde


Així, en aquest estat de semiinconsciència i eufòria consumista vaig acompanyar al centre comercial de Diagonal Mar a part de la meva família. Era el 27 de desembre de l'any passat. Notícies fresques, per tant. Com que les audiències amb Ses Majestats els Reis d’Orient s’han de portar amb el màxim de discreció vaig suggerir al meu fill de fer un tomb pels dominis del Ricardo Ramos, és a dir, el Parc de Diagonal Mar. Això em va refermar en l’opinió que ornitologia i criatures estan renyides. La visita llampec només em va fer dentetes.



Així, al cap d'uns dies hi vaig tornar sol (3/1/12). Tinc el mal costum de no fixar-me en els horaris, pel qual entre les 8 i les 9 vaig haver de fer un tomb per la platja, on em va sorprendre veure un Mascarell a una distància relativament curta, tot i que no suficient per captar-lo amb la càmera. L'altre ocell destacable va ser un xoriguer que feia servir un pal d'electricitat com a talaia.

Per sort, van obrir les portes del parc més d'hora de l'anunciat i m'hi vaig poder passejar amb una certa calma, envoltat només de personal de Parcs i Jardins molt amables i correctes. Així vaig tenir l'ocasió de veure un espectacle dels més bonics que es deuen poder veure a la ciutat: un estol d'oques fent unes voltes de reconeixement abans de baixar al llac. En definitiva, una de les poques satisfaccions que dóna el matinar.





El llistat complet dels dos dies és el següent:
-Oca vulgar.
-Ànec coll-verd.
-Martinet blanc.


-Polla d'aigua.
-Gavina riallera.
-Gavià argentat.
-Gavià fosc.
-Colom.
-Cuereta blanca.
-Pit-roig.
-Cotxa blava (o, almenys, això em va semblar; va volar massa ràpid).
-Rossinyol bord.
-Garsa.
-Pardal (com aquest que es banyava malgrat el fred).


-Estornell.
-Cotorreta de pit gris.
-Gafarró.
-Merla.
-Tallarol capnegre.
-Mosquiter.
-Estornell negre.
-Cotxa fumada.
-Tudó.
A més, a la platja:
-Xoriguer.
-Bernat pescaire.
-Mascarell.
-Corb marí gros.