09 d’abril 2018

Nius


Torno després de setmanes al Parc del Castell de l'Oreneta, i com que ho faig amb vent i plugim, sembla que el panorama no hagi canviat des de l'hivern. A més, com que el temps ha foragitat els gossos i els seus amos, a la gespa s'hi concentren Estornells, Caderneres, Gafarrons, Cotorretes de pit gris i Pardals comuns que s'envolen quan passa algun runner intrèpid o un servidor, però tornen ben aviat.






Tot és un miratge, però. La primavera és aquí. Els Pinsans gairebé han desaparegut, com les Cotxes fumades. A mes, a l'difici que llinda amb el parc, la nidificació ha començat. Primer, la Puput. No puc seguir gaire bé els moviments de la parella, però entren i surten del respirador on l'any passat van fer el que em sembla que va ser una segona posta amb materials o aliments. De vegades s'aturaven davant el respirador i se n'anaven de seguida, com s'intueix en aquesta deplorable foto.


Però resulta que, en el respirador on penso que les Puputs van fer la primera posta l'any passat, ara hi ha moviment d'Estornells. Seguirem atents.


I a la teulada, una parella de Pardals comuns entrava i sortia amb material per adecentar un niu.
Caldrà seguir atent. Confio que les condicions lumíniques la setmana vinent permetin unes fotos més, no de National Geographic, però sí decents.