12 de setembre 2014

Genua

A les vacances, com ja sabeu, no sóc a Barcelona, però no per això abandono l'ornitologia urbana. Aquest estiu he tornat a Itàlia i, per variar, la primera nit la vaig fer a Gènova. Mai m'hi he estat més d'una nit; la propera vegada, potser.
Aquest cop vaig saltar del llit abans de les set i vaig anar a fer un tomb pel barri. No soprendré ningú si dic que el primer que vaig detectar van ser Tórtores turques i Coloms.

 

Sí que va ser una sorpresa descobrir que, segons A Birdwatcher's Guide to Italy, de Luciano Ruggieri i Igor Festari, Gènova és un destí per a ornitòlegs. Es veu que hi van a veure Cotorres de Kramer, Cotorretes de pit gris i Aratingues de màscara blava. Jo només vaig poder gaudir de l'observació de les primeres, si és que es pot gaudir d'un ocell que et dóna l'esquena tota l'estona. Per cert, em pregunto què feien furgant en els canelons aquests.Caminant caminant, vaig veure algun Pardal italià, encara que cap exemplar amb els seus trets més distintius.


Finalment vaig arribar a una platja infecta al costat de la Fira de la ciutat. Feia més pena que la Barceloneta a les sis de la matinada, i la fauna que s'hi trobava, amb plomes o sense, era molt típica d'un lloc d'aquestes característiques: Cornelles emmantellades, Gavians argentats, Gavines vulgars...

De tornada vaig fer aquesta foto a un Gavià argentat que es trobava sobre un llum en un pàrquing.

Tornaré amb més imatges de les vacances. Algunes d'elles seran més dignes que aquestes.