24 de juliol 2014

Cementiri del Poble Nou

Dimarts 15 vaig visitar el Cementiri del Poble Nou. Els cementiris solen estar més transitats a l'hivern, però sempre poden portar-nos alguna sorpresa. Traspassada la tanca exterior, trobem una sèrie de palmeres que acullen, com no podia ser d'altra manera, una colònia de Cotorreta de pit gris.


Dues fonts ornamentals refresquen Tórtores turques, Coloms i Pardals.

Entre els plàtans i els xiprers es deixen sentir els Verdums, Gafarrons, Pardals i Caderneres.

A continuació, vaig voler entrar dins del recinte. Una senyoreta molt amable em va fer notar que a dins no hi podia fer fotos. Amb raó: de la majoria de tombes se'n podria fer un estudi antropològic que moltes vegades no deixaria en gaire bona posició el difunt o la seva família. Així, no vaig poder fotografiar ni Garses, ni Orenetes vulgars, ni Falciots, ni Estornells ni cap dels altres ocells que ja se m'havien mostrat a fora.
Me'n vaig cansar aviat -de fet, els cementiris acostumen a estar més poblats l'hivern- i vaig recórres la tanca per fora. Des d'allà vaig poder fotografiar un Gavià argentat que prenia el sol en el recinte.

Vaig passar a la pineda de davant i allà vaig completar la visita amb observacions de Tallarol capnegre, Tudó, Oreneta cuablanca,  Merla i Mallerenga carbonera.Bon estiu a tothom