18 de febrer 2009

Laporta de minimis non curat

Celebrem que, per a l’edició d’avui, els redactors de La Vanguardia s’hagin documentat una mica més i, per referir-se al Ballester (Apus Melba), ja utilitzin la denominació Vencejo real. A qui hem de picar la cresta és a en Sargatal i a en Jordà. En què pensaven?
Però comencem pel principi. La notícia era que aquests dos ornitòlegs, ja posats a demanar, suggerien al Barça que nomenés la Polla blava (Porphyrio porphyrio) com a emblema de l’entitat. Les argumentacions per fer aquesta proposta estan resumits al diari citat. Ara, jo també proposo als senyors Sargatal i Jordà que facin el següent experiment. Vagin on sigui que van habitualment –cafè, carnisseria, barber..., qualsevol lloc que no tingui a veure amb els cercles d’ornitòlegs- i comentin: “Avui he vist una Polla blava.” Fixin-se en la reacció de l’interlocutor i entendran fins a quin punt és desencertada la proposta. Per ignorància, ja ho sé, però no sé si així aconseguirem fer gaire pedagodia. I encara sort que a l’altra riba de l’Ebre l’anomenen Calamón. A més, em sembla que hem fet tard per extendre Gall marí.
Tornant als Ballesters, no sé si hi ha notícies noves, només que algunes entitats s’han afegit a les demandes de Medi Ambient amb propostes més concretes. El Club segueix mantenint silenci respecte a la qüestió. Pel que sembla, el senyor Laporta està més preocupat per tancar no sé quins negocis amb Niké i una empresa de telecomunicacions asiàtica. Afanyi’s, senyor Laporta, que ben aviat els tindrem aquí altra vegada!
Passant a una altra cosa més agradable, avui un Mosquiter (Phylloscopus collybyta) d’aquests que he trobat tan silenciosos durant l’hivern cantava en plena efervescència als jardins de l’Hospital de Sant Pau. Amb el solet ja sentia la primavera.